Loading...
Loading...
Loading...
Et podem ajudar ?


FISIOTERÀPIA DE L’ARTICULACIÓ TEMPOROMANDIBULAR (ATM)

L'Articulació Temporomandibular, o coneguda amb l'avrebiatura d'ATM, està formada a la part superior per l'os temporal del crani, i la part inferior, per la Mandíbula o Maxil·lar Inferior. Aquesta articulació de teixit cartilaginós, ens permet dur a terme molts moviments de la boca, per tant, és una part molt important per poder menjar i vocalitzar quan parlem.

Per poder dur a terme els moviments de la boca, a part de l'ATM, també actuen diversos grups de músculs tant facials com cervicals, coneguts com a Musculatura Temporomandibular.

Quan una persona, sigui per nervis, estrès o ansietat, acumula una tensió aguda al trapezi, zona cervical o facial, una de le conseqüències pot ser descarregar aquesta tensió amb un acte inconscient com apretar la mandíbula.

L'acumulació de moltes hores amb la musculatura temporomandibular amb contracció, genera un sobreesforç que es poden derivar en dolors o bloquejos musculars i facials. A COS fisicwell, disposem de fisioterapeutes formats i especialitzats en les tècniques de relaxació i distensió de l'Articulació Temporomandibular, que poden ajudar-te a reduir els dolors i problemes derivats de la tensió i bloqueig de l'ATM.

També poden patir dolors a l'ATM persones que pateixen artritis que els pot provocar inflamacions a la musculatura Temporomandibular.

POSSIBLES SÍMPTOMES
 • Notes dolor a la cara, a la zona de la mandíbula i/o a l'orella?
 • Tens mal de cap?
 • Pateixes Bruxisme i et lleves amb la sensació d'haver fet força amb les dents durant la nit?
 • Et costa obrir la boca?
 • Notes un "clic" quan obres la boca?

La Fisioteràpia de l'Articulació Temporomandibular (ATM) consisteix a fer una valoració terapèutica, i d'acord amb els resultats aplicar un tractament orientat a millorar la simptomatologia del pacient.

Algunes de les causes que poden provocar dolors a l'ATM poden ser:

 • Traumatismes
 • Microtraumatismes per repetició
 • Estrès emocional
 • Problemes a les cervicals
 • Artritis
 • Hàbits repetitius com per exemple: Utilitzar certs instruments de música de forma continuada, fumar o mastegar xiclet.

EN QUÈ CONSISTEIX EL TRACTAMENT?
L'equip multidisciplinari de COS fisicwell disposa de físios, tant a Vic com a Taradell, que poden ajudar-te a disminuir els símptomes mitjançant tècniques de relaxació muscular, mobilitzacions articulars amb tècniques manuals intrabucals, exercicis de coordinació i iniciació de moviments fisiològics de la mandíbula o desinflamació muscular amb l'ajuda de INDIBA.
La durada i periodicitat de les visites fisioterapèutiques s'ajusten segons el pacient i el grau de la seva simptomatologia.

Físios especialitzats en fisioteràpia de l'articulació Temporomandibular o ATM a COSfisicwell

QUINS SÓN ELS BENEFICIS DE LA TERÀPIA DE L'ATM?
Els efectes de la fisioteràpia de l'ATM són diversos i poden ajudar-te a:
 • Redueir la tensió muscular i corregeir les disfuncions articulars
 • Disminuir el dolor temporomandibular, de les cervicals i de les orelles
 • Augmentar l'agilitat i llibertat de moviments de la boca, és a dir, milloren els moviments d'obrir i tancar la boca o moviments laterals, per exemple.
 • Disminuir els "clics" que sents a l'ATM.
 • Desinflamació muscular de la musculatura temporomandibular.

En resum, pot ajudar tant per millorar la mobilitat de la boca com de les cervicals, desinflamant i relaxant la musculatura temporomandibular.

A més a més, amb el suport de la INDIBA pot ajudar a solucionar altres problemes derivats de la contracció i inflamació de la musculatura cervical, que podrien irradiar i efectar a altres grups musculars com la musculatura pectoral o la musculatura de les extremitats superiors.

Pots demanar informació sobre aquesta teràpia o cita per veure el nostre físio, tant a Vic com a Taradell, visitant-nos als nostres centres de salut integral o també pots omplir el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu tan aviat com ens sigui possible:

DEMANAR CITA AL FISIOTERAPEUTA


DADES DEL PACIENT
El camp "Nom" és obligatori
Posa una adreça de correu vàlida
El camp "Telèfon" és obligatori

INFORMACIÓ DEL PACIENT
El camp "- Visita:" és obligatori
El camp "- Horari:" és obligatori
El camp "- Centre de COS fisicwell:" és obligatori
El camp "Observacions" és obligatori
.

PROTECCIÓ DE DADES
El camp "Clicant aquesta opció, dono permís per rebre informació de COS fisicwell:" és obligatori
.
Aquest camp és obligatori

Demostra que ets humà resolent la següent validació: