Loading...
Loading...
Loading...
Et podem ajudar ?


PUNCIÓ SECA UNA TERÀPIA EFECTIVA PER LA GESTIÓ DEL DOLOR

La Punció Seca (PS) és una tècnica semi-invasiva que ha guanyat notorietat com a opció efectiva per al tractament del dolor miofascial. Aquest tipus de dolor es manifesta sovint com a Punt Gatell Miofascial (PGM), una font de molèstia que pot perjudicar la normalitat de moviment i benestar.

La tècnica terapèutica de la PS utilitza agulles d'acupuntura per abordar el dolor amb l'objectiu de proporcionar alleujament als pacients. El procediment implica la inserció de les agulles a les àrees afectades del cos, específicament en els Punts Gatell Miofascials identificats i d'aquesta manera relaxar la musculatura contracturada o efectada pel dolor.

Aquesta tècnica s'efectua per professionals formats com els que disposem a COS fisicwell i amb cura i precisió, busquen la forma de desactivar aquests Punts Gatell, que són responsables de la major part del dolor miofascial experimentat.
Un cop desactivats aquests punts PGM deixen d'enviar senyals de dolor al cervell, reduint significativament o fins i tot eliminant el malestar associat.

Una pràctica recomanada quan es realitza la PS és combinar-la amb altres teràpies complementàries de fisioteràpia per obtenir resultats òptims. Això pot incloure sessions d'INDIBA (diatèrmia), que contribueix a la relaxació i el suport del teixit muscular, o també es pot complementar amb teràpia manual específica a la zona afectada per millorar la mobilitat, estiraments que ajuden a prevenir futurs Punts Gatell, o fins i tot tècniques d'alliberament miofascial per promoure la recuperació i el benestar general del pacient.

QUINS PACIENTS PODEN NECESSITAR PUNCIÓ SECA?

La versatilitat de la PS la converteix en una opció atractiva per a una varietat de pacients que pateixen dolor i molèsties musculars. Aquesta teràpia és àmpliament utilitzada en pacients amb diverses afeccions o patologies com per exemple:

  • Dolor miofascial
  • Sobrecàrregues i contractures musculars
  • Dolor referit (Dolor que pot manifestar-se en una altra zona del cos a causa d'un Punt Gatell)
  • Pel tractament de cicatrius doloroses.

CONTRAINDICACIONS DE LA PUNCIÓ SECA
És important tenir en compte que hi ha algunes contraindicacions associades a la PS. Per exemple, els pacients que pateixen de belonefòbia, una por extremada a les agulles, no solen ser bons candidats per a aquesta teràpia.

Un altre cas que és importat tenir en compte, són aquells pacients que estiguin sotmesos a tractaments anticoagulants o que tinguin problemes circulatoris. Seria recomanable que consultessin amb el seu professional de la salut abans de considerar la PS com a opció.

EN RESUM
La Punció Seca és una teràpia eficaç i versàtil pel tractament del dolor miofascial i altres afeccions relacionades amb la musculatura. Amb l'orientació d'un fisioterapeuta de COS fisicwell i amb l'aprovació d'un professional de la salut experimentat en els casos de risc, aquesta tècnica pot proporcionar un alleujament significatiu i millorar la qualitat de vida dels pacients que la necessiten.

Si et trobes en una situació en què puguis beneficiar-te d'aquest tractament, pots omplir el formulari de CONTACTE, o pots fer-nos una visita al nostre Centre de Salut Integrada COS fsicwell de Vic o Taradell, on els nostres físios t'aconsellaran i avaluaran per tal de determinar si la Punció Seca és un tractament adequat per la teva patologia.

DEMANAR CITA AL FISIOTERAPEUTA


DADES DEL PACIENT
El camp "Nom" és obligatori
Posa una adreça de correu vàlida
El camp "Telèfon" és obligatori

INFORMACIÓ DEL PACIENT
El camp "- Visita:" és obligatori
El camp "- Horari:" és obligatori
El camp "- Centre de COS fisicwell:" és obligatori
El camp "Observacions" és obligatori
.

PROTECCIÓ DE DADES
El camp "Clicant aquesta opció, dono permís per rebre informació de COS fisicwell:" és obligatori
.
Aquest camp és obligatori

Demostra que ets humà resolent la següent validació: